Bir Soru - Bir Cevap
Ceviz Verimi
CEVİZ BAHÇESİNDE VERİM ARTIŞI

Bakım ile başarı artar,,bakım sonbahar ayı yaprak dökümü ile yaprağın toplanıp bahçe dışına çıkarılması kom pos gübre yapımı ile başlar.Kışı yaprakların arasında yerde geçiren kurtçuk ve larvalar ilk baharın havalar ısınması ile tekrar bitki dal yapraklarına yönelir.Bahçenin temiz olması ve yaprak dökümünden sonra bordo bulamacı ile sonbahar ve ilk bahar ilaçlamasının yapılması hastalıklar ve böcekler oluşmadan yok etmek demektir.
Bahçe sonbaharda pulluk ile sürülüp kışın toprağın kabarması ve su tutma kapasitesinin artması önemlidir ilk baharın kazayağı ile toprak işlemesi yenilenerek otlanmanın önüne geçilir.Bahçenin çapalanması toprağın havalanmasını, ağacımızın ihtiyacı olan  havadaki azotu köklerin alımına yardımcı olur.
Sulama,gübreleme ve ilaçlama ile bahçe bakımı tamamlanır.Hasat zamanı dallara sopa vurmadan silkeleme makineleri ile cevizler ağaç altına serilen örtülere çırpılıp toparlanan  ürün yeşil kabuk soyma ve yıkama makinelerinde işlemden geçirilerek tel ızgaralar üzerinde rüzgarda kurutulan ürün 5-10 kg. lık filelerde etiketlenip pazarlanır.
CEVİZ BAHCESİNİN EKONOMİK GETİRİSİ, EMEKLİ OLDUĞUNUZDA 2. BİR GELİR, ÇOCUKLARINIZA MİRAS, İŞ İMKANI.

 

 
 | � Ceviz, Ceviz Fidanı, Aşılı ceviz Fidanı, Kaman Cevizi, Kaman cevizi Fidanı, - Ak Fidancılık 2002 |