Bir Soru - Bir Cevap
Ceviz budaması ne zaman yapılır?
-3 yaşından sonra 180 cm den tepe kesilerek ilk baharda yapılır.
 
Cevizin Besin Değeri
CEVİZİN BESİN DEĞERİ
Kolesterol dengeleyici oleik ve linoleik yağ asitlerini içerir.
Ceviz günde 4-5 adet kabukları temizlenip akşamdan suya konularak sabah ilaç niyetine yenir ve suyu içilir.Sabah kahvaltıda 3-4 adet peynir ekmek ile yenirse çocukların beyin ve beden gelişimini sağlar.
Prostat kanserinden korur,Cinsel gücü artırır.
Yaprak ve yeşil kabukları saç boyamada, kumaş boyamada,saç dökülmeleri ve bağırsak hastalıkları için kullanılır. Damar dostu antioksidan ve yaşlılık engelleyici cevizin içerdiği E vitamini şeker hastalığının gelişimini engeller. Kalp, damar, beyin ve sinir fonksiyonlarını düzenler, yaraların iyileşmesine faydalı olur. Yapılan çalışmalarda, haftada toplam 2-3 avuç ceviz yiyenlerin kalp krizi geçirme riskinin yemeyenlere göre yüzde 50 daha az olduğu görüldü.
Cevizde bulunan E vitamini, lif ve doymamış yağlar kalbi korur. Yaprağı haşlanıp, Suyu ile saçlar yıkanırsa kepeklenmeyi önler.
 
Cevizin yeşil kabuk, yaprak, kök ve gövde kerestesi sanayi alanında kullanılmaktadır. Kaman ceviz üretiminin artması ile Kamanda yan ceviz ürünleri imalat ve pazarlaması da artarak bölge insanının milli gelirinde artış, eğitim ve yaşam kalitesinde yükselme olacaktır. Kaman Cevizi, yan ürünleri olarak katma değeri daha da yükselmektedir.  Ör; Ceviz reçeli,ceviz ezmesi,cevizli sucuk,ceviz helvası,cevizli ekmek, Cevizli tatlılar yapılmaktadır.
 

 
 | � Ceviz, Ceviz Fidanı, Aşılı ceviz Fidanı, Kaman Cevizi, Kaman cevizi Fidanı, - Ak Fidancılık 2002 |